شرایط پذیرش و راهنمای تهیه مقاله در مجله
«آبخوان و قنات»
«نشریه آبخوان و قنات » به تعداد دو شماره در سال توسط گروه پژوهشی خشکسالی وتغیراقلیم دانشگاه بیرجند منتشر میشود. فصلنامه آبخوان و قنات، یک نشریه با دسترسی آزاد است که مقالات آن به زبان فارسی با فرمت pdf منتشر میشوند. این مجله از پژوهشهای علمی، کاربردی و نظری عموم رشته های مرتبط با آبخوان و قنات، استقبال می کند. دانلود مقالات برای مراجعه کنندگان رایگان است. مقالات بصورت داوری بسته بررسی و با سامانه همانندجوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک) مشابهتیابی میشود.
برای این نشریه درصد مشابهت یابی مورد قبول تا 2۵ درصد است.
ارسال فرم تعهدنامه و تعارض منافع ضروری است. راهنمای نویسندگان و فرم تعهدنامه و فرم تعارض منافع را میتوانید از اینجا دریافت نمائید.
*** در نشریه آبخوان و قنات برای دو شماره اول از شروع انتشار و قبل از رتبه بندی هیچ هزینه ای برای داوری و چاپ مقاله دریافت نمی شود و رایگان می باشد و کلیه هزینه ها توسط دانشگاه بیرجند پرداخت می شود.
فرایند داوری مقالات:
در مجله آبخوان و قنات، برای هر مقاله بر حسب موضوع آن، توسط سردبیر از بین اعضای هیأت تحریریه مجله، یک دبیر تخصصی تعیین می شود. دبیر تخصصی مقاله را از طریق سایت به چندین داور مرتبط ارسال می کند. پس از دریافت نظرات داوران، جمع بندی نظرات داوران توسط دبیر تخصصی و سردبیر انجام می گیرد. در مجله آبخوان و قنات ، مقالات دریافتی حداکثر در مدت یک هفته به داوران ارسال می شوند و معمولاً ارزیابی مرحله اول مقالات ظرف مدت یک تا دو ماه صورت می پذیرد.
راهنمای نگارندگان جهت تهیه مقالات (شیوه نگارش)
- متن مقاله باید حداکثر در 15 صفحه با ابعاد 8/29× 21 سانتیمتر (A4) با رعایت حاشیه گذاری 5/2 سانتی متر از طرفین و یک سطر فاصله بین خطوط با حروف خوانا و به صورت تک ستونی تایپ شود.
- در متن مقاله تا حد امکان از نوشتن کلمات غیرفارسی خودداری شود (در صورت نیاز استفاده از پاورقی مجاز است).
- تمامی صفحات مقاله، از جمله صفحات دارای شکل، جدول یا تصویر باید دارای قطع یکسان بوده و دارای شماره صفحه باشند. کلیه سطرهای هر صفحه نیز باید شماره گذاری شوند (شمارهگذاری سطرها درهر صفحه از عدد یک شروع شود).
- آیین نگارش فارسی به طور کامل رعایت شود. شیوه نقطهگذاری (Punctuation) در نوشتار متن رعایت شود. برای مثال، گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.) و ویرگول (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آنها، درج یک فاصله لازم است. رعایت نیمفاصله در کلمات ترکیبی و جمع مانند اندازهگیری، شدهاند، میشود، میتوان و ... ضروری است.
- برای سهولت و ارتقای کیفی نگارش مقاله، نویسندگان میتوانند از افزونه ویراستیار در نرم افزار Word استفاده نمایند. این افزونه مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و از آدرس (http://www.virastyar.ir) قابل دریافت میباشد.
- شماره پاورقیها در هر صفحه باید از عدد یک آغاز شوند.
بارگزاری فایل های زیر توسط نویسندگان در هنگام ارسال اولیه مقاله ضروری است:
- اصل مقاله (بدون نام نویسندگان)
- برگ مشخصات (مشخصات نویسندگان)
- نامه به سردبیر(تعهدنامه)
- فرم تعارض منافع (تعارض بهره)
پس از انجام داوری نیز بارگزاری فایل های زیر توسط نویسندگان ضروری است:
- فایل مقاله (اصلاح شده)
- فایل مقاله تغییرات برجسته شده که در آن تغییرات صورت گرفته به تفکیک داوران با رنگ جداگانه مشخص شده اند
- پاسخ به داوران: که در آن به نظرات داوران به تفکیک و به تفصیل پاسخ داده شده است
بخش های مختلف مقاله باید مطابق با اصول زیر تهیه شود:
- برگ مشخصات:عنوان مقاله به همراه مشخصات نگارنده(گان) شامل نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی، رشته تحصیلی، محل خدمت و محل و تاریخ اجرای تحقیق باید بر روی یک صفحه جداگانه، بدون شماره به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شود. همچنین ضروری است که شماره تلفن (ترجیحا همراه)، دورنگار و آدرس پستی به همراه پست الکترونیک نگارنده پاسخگو که مسئولیت پیگیری مقاله را به عهده دارد در همین صفحه ذکر شود.تعداد و مشخصات نویسندگان باید کاملا منطبق با افراد ثبت شده در سامانه به عنوان نویسنده باشد.
در تعیین نویسنده مسئول و ترتیب اسامی نویسندگان دقت کافی به عمل آورید. پس از ارسال مقاله به هیچ عنوان امکان تغییر نویسنده مسئول و یا افزودن و کم کردن نام افراد و یا تغییر ترتیب اسامی امکان پذیر نمی باشد
- عنوان مقاله:عنوان مقاله علاوه بر صفحه مشخصات، باید در بالای صفحه اول نیز بدون ذکر نام نگارنده(گان) ذکر شود. عنوان باید کوتاه، گویا، جامع و بیان کننده موضوع تحقیق بوده و از 20 کلمه تجاوز نکند.
- چکیده فارسی: تنها چکیده معمول فارسی (حداکثر 250 کلمه) در متن مقاله و سایت قرار داده میشود. این چکیده باید شامل تمامی اجزاء مقاله [مقدمه (با ذکر هدف)، مواد و روش ها، نتایج و بحث، نتیجه گیری] باشد
- واژه های کلیدی:بین چهار تا شش کلمه کلیدی که مشخص کننده محتوی مقاله بوده و متفاوت از کلمات استفاده شده در عنوان مقاله باشند، پس از چکیده فارسی آورده شود.
- مقدمه:در این بخش باید ضمن بیان مختصری از بیان مساله، سابقه پژوهشی مرتبط با تحقیق، دلایل ضرورت انجام پژوهش به همراه اهداف مورد نظر از انجام تحقیق آورده شود.
- مواد و روش ها: در این بخش باید اطلاعات کافی و روشنی در مورد محل و نحوه اجرای تحقیق همراه با روشهای مورد استفاده در اندازه گیری، جمع آوری و پردازش و تحلیل داده ها ارائه شود. لطفا از شرح کامل شیوهها و روشهای تحقیق اقتباسی خودداری نموده و تنها به ذکر منابع آن بسنده شود.
- .جداول و شکل ها:
- جداول و شکل ها باید جامع و گویا بوده و تکرار اطلاعات ارائه شده در متن نباشند.
- عنوان جدول باید در بالا و عنوان شکل ها در پائین آن به دو زبان فارسی و انگلیسی آورده شده و کاملا گویای نتایج ارائه شده در جدول و شکل بوده و دربرگیرنده تعاریف و اطلاعات لازم باشند، به نحوی که خواننده از ارجاع به سایر قسمتهای مقاله برای درک جدول یا شکل بینیاز باشد. از نوشتن عناوین به طور خلاصه اکیدا اجتناب شود.
- تمامی عناوین ستونها (سر ستونها) و ردیفهای (سر ردیفها) جداول به هر دو زبان فارسی و انگلیسی، و تمامی اعداد جداول و محتوی شکلها به زبان انگلیسی نگاشته و تنظیم شوند، به نحوی که اطلاعات شکلها و جداول به سادگی جهت خوانندگان انگلیسی زبان قابل استفاده و درک باشد.
- هر جدول با یک خط افقی در بالا از عنوان آن و با یک خط افقی در پایین از باقی متن جدا میشود. سر جدول (عناوین ستونها) نیز با یک خط افقی از متن جدول متمایز میشوند. در صورت لزوم میتوان برای تقسیم سر جدول از خطوط افقی در داخل کادر سر جدول استفاده کرد. از رسم هر گونه خط عمودی در جدول خودداری شود.
- در مورد شکلها، می توانید از الگوهای (Pattern) سیاه و سفید و یا رنگی استفاده نمائید. از قرار دادن چهارچوب (حاشیه) در اطراف شکلها اجتناب شود.
- نام های علمی :نام علمی تمامی اصلاحات و اسامی خاص در اولین باری که در متن ظاهر می شوند باید در پرانتز بعد از نام های متداول آنان به شکل ایتالیک ذکر شود.
- واحدها: کلیه داده ها باید بر مبنای مقیاس متریک (SI) باشند.
- فرمول ها: در صورت ارائه معادلات ریاضی، کلیه اجزاء معادله باید دقیقا تعریف شوند. فرمولها باید به دقت و در صورت امکان با ویرایشگر معادله (equation editor) تایپ شده و با شماره درون پرانتز به ترتیب از ابتدا تا انتها شمارهگذاری شوند.
- نتایج و بحث:در این قسمت یافته های تحقیق باید به نحوی بیان شوند که به درک و برداشت مطلوب خواننده از دادههای ارائه شده در متن، شکلها و جداول منتهی شوند. از کاربرد کلماتی مانند نمودار، گراف، نقشه، تصویر و نظایر آن خودداری شده و تنها از واژه «شکل» استفاده شود. کلیه داده ها باید تنها به یک صورت (شکل یا جدول) ارائه شوند.
- نتیجه گیری:جمع بندی نهایی از یافته های تحقیق با در نظر گرفتن هدف های آزمایش.
- سپاسگزاری:در صورت نیاز جهت تشکر و قدردانی از موسسهها و اشخاص، این بخش باید تحت عنوان سپاسگزاری قبل از فهرست منابع آورده شود.
10.منابع:
- چنانچه منابع با نرم افزار EndNote نوشته و درج شوند، نیاز به رعایت نوع منبع خاصی نیست. در غیر این صورت فرمت APA، استفاده شود.
- در ارجاع به منابع باید تا جای ممکن از نام بردن افراد در شروع جمله خودداری و منابع در انتهای جمله و در پرانتز ارائه شوند مانند (Mohsenin, 1986). در صورتی که لازم باشد در شروع جمله یا میانه آن به منبعی استناد شود، ابتدا نام فرد به فارسی و به دنبال آن نام فرد به همراه سال در پرانتز آورده شود. مانند: محمدی (Mohammadi, 2001)، ساموئل و همکاران (Samuel et al., 2009).اسمیت و ساموئل (Smith and Samuel, 2009).
- برای جداسازی منابع در انتهای جمله از ویرگول نقطه ";" استفاده میشود مانند (Smith, 1999; Samuel et al., 2008; Smith and Samuel, 2009).
- فهرست منابع باید به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی نویسندگان مقاله مرتب و تنظیم شده باشند.
- وقتی از چند اثر مختلف یک نویسنده استفاده میشود ترتیب شمارهگذاری این مقالهها بر حسب سال انتشار آنها (از قدیم به جدید) انجام گیرد.
- تمامی منابع باید به زبان انگلیسی بوده بنابراین منابع فارسی نیز باید بر اساس چکیده انگلیسی مقالات (یا سایر منابع) به زیان انگلیسی آورده شده و سال شمسی نیز به میلادی برگردانده شود.
- عنوان انگلیسی مقالات و نشریات فارسی مطابق با سایت خود نشریه باشد و از ترجمه آنها اکیدا خودداری شود.
- اسامی تمامی مجلات و ژورنالهای علمی باید به طور کامل آورده شوند. از آوردن اختصار اسامی مجلات پرهیز نمائید.
نام مجلات علمی باید به صورت کامل و با قلم ایتالیک (Italic) ذکر شوند. نام کتاب، عنوان پروژهها و مقالات غیر از مجلات علمی نیز با قلم ایتالیک ذکر میشوند. تنها، حرف اول عنوان و زیرشاخههای عنوان، بزرگ و بقیه حروف کوچک نوشته میشوند.
نحوه تنظیم فهرست منابع:
الف) مجله های علمی:
Farrokhi, A., Farzin, S. & Mousavi, S.F. (2021). Meteorological drought analysis in response to climate change conditions, based on combined four-dimensional vine copulas and data mining (VC-DM), Journal of Hydrology, 603, 127-135.
Yaghoobzadeh, M., Amirabadizadeh, M., Ramezani, Y. & Pourreza-bilondi,M. (2017). The investigation of uncertainty emissions scenarios of climate change in soil moisture estimation during the growing season of wheat, Iranian Journal of Irrigation & Drainage, 11 (4), 586-596. [In Persian].
ب) کتاب: حروف اول کلمات کتاب باید به صورت حروف بزرگ تایپ شوند. در مورد کتب فارسی ذکر عبارت [In Persian] در انتهای منبع الزامی است.
Spinoni, J., Naumann, G., Vogt. J. & Barbosa, P. (2016). Meteorological Droughts in Europe: Events and Impacts - Past Trends and Future Projections, Publications Office of the European Union, Luxembourg, EUR 27748 EN, doi:10.2788/450449.
- یک فصل از کتاب تدوین شده (Edited book)
Nooden, L.D. (1988). The phenomena of senescence and aging. In: Nooden, L.D., Leopald, A.C. (eds.), Senescence and Aging in Plants. Academic Press, San Diego, CA, USA, pp. 1–50.
ج) منابع اینترنتی: شامل نام خانوادگی مولف، حرف اول نام، سال انتشار، عنوان، زمان مشاهده، نام وبگاه.
Blum, A. (2000). Mitigation of drought stress by crop management. Retrieved June 15, 2010, from http://www.plantstress.com/Articles/index.asp.
د) رساله های تحصیلی:
Salehi Tabas, M. (2019). The investigation of climate change impact on agriculture and meteorological drought of birjand plain by DSSAT vegetarian model and drought indexes. MSc dissertation, Faculty of Agriculture, University of Birjand, Iran. [In Persian].
و) همایش ها:
Berrada, B. (2004). Options for water management during drought. p. 29-37. In: E.D. Martin (ed.), Proceedings of the 4th Annual Four Corners Irrigation Workshop, 8-10 Jul. 2004. Soil and Water Conservation Society, New Mexico, USA.
- ارجاعات به خلاصه مقالات چاپ شده در چکیده مقالات همایشها مورد قبول واقع نمی شود و فقط کمتر از ده درصد از منابع باید مستخرج از مقالات کامل کنفرانسها باشد.
- چکیده انگلیسی :
نویسندگان باید دونوع چکیده انگلیسی برای مجله تهیه کنند.
1-چکیده انگلیسی که عیناً ترجمه چکیده فارسی به زبان انگلیسی است و در زمان ارسال مقاله به مجله باید تهیه شود.
2-چکیده انگلیسی مبسوط: این چکیده فقط برای مقالات پذیرش شده الزامی است و در هنگام ارسال به داوری فقط چکیده کوتاه مورد قبول است ولی بعد از پذیرش مقاله در مجله برای چاپ باید نویسندگان این چکیده را تهیه کنند.
در چکیده انگلیسی مبسوط نویسندگان باید چکیده ای شامل تمامی اجزاء مقاله [مقدمه (با ذکر هدف)، مواد و روش ها، نتایج، نتیجه گیری و واژه های کلیدی] (حداقل 600 و حداکثر 1000 کلمه با فاصله خطوط یک) تهیه و در سایت مجله بارگذاری نمایند. دقت شود که عنوان چکیده انگلیسی باید منطبق با عنوان فارسی باشد. در چکیده انگلیسی مبسوط بهتر است از یک شکل و جدول مهم مقاله نیز استفاده شود.
- نوع و اندازه قلم برای هر بخش در جدول زیر نشان داده شده است:
جدول 2. نوع و اندازه قلم
Table 2. Font type and size
|
نوع قلم |
اندازه قلم |
عنوان مقاله |
B Nazanin-Bold |
14 |
نام نویسنده (گان) |
B Nazanin-Bold |
11 |
سمت (ها) |
B Nazanin |
12 |
چکیده |
B Nazanin-Bold |
10 |
واژههای کلیدی |
B Nazanin-Bold |
10 |
متن اصلی |
B Nazanin |
12 |
عنوان هر بخش (چکیده، مقدمه، نتایج) |
B Nazanin-Bold |
12 |
عنوان شکل ها و جداول |
B Nazanin-Bold |
10 |
متن عبارات داخل شکل ها و جداول |
B Nazanin |
11 |
پاورقی |
B Nazanin |
10 |
عنوان (انگلیسی) |
Times New Roman-Bold |
14 |
نام نویسنده (گان) (انگلیسی) |
Times New Roman-Bold |
10 |
سمت (ها) (انگلیسی) |
Times New Roman |
10 |
چکیده انگلیسی |
Times New Roman |
10 |
متن اصلی (انگلیسی) |
Times New Roman |
11 |
کلمات کلیدی (انگلیسی) |
Times New Roman-Bold |
10 |
عنوان شکل ها و جداول (انگلیسی) |
Times New Roman-Bold |
10 |
منابع (انگلیسی) |
Times New Roman |
10 |
پاورقی (انگلیسی) |
Times New Roman |
10 |